Tinne Van Gool

shapeimage_1Turnhout

47 jaar

Waarom vond je het belangrijk je in te zetten voor dit specifieke goede doel?

Mijn eerste kennismaking met RTWA gaf me zo’n besef van werkelijk een “gelukzakje” te zijn met een gezond lijf en benen. Benen die me kunnen dragen,  en waarmee ik kan gaan en staan waar ik wil. 

RTWA gaf me een kijkje in een andere wereld die me onbekend was maar waar ik graag “positief” mijn schouders mee onder wil zetten, en zo een klein beetje geluk doorgeven aan mensen met een beperking.

Waarom vind je het zelf belangrijk om te sporten, waarvoor doe je het?

Voor mij is sport, mijn uitlaatklep! Rennen, loslaten, lachen in groep en jezelf altijd op een andere manier tegenkomen of ontdekken 😉 Dat doet zo’n deugd ook als het een moeilijkere training is ben je achteraf altijd voldaan en tevreden dat je je schoenen hebt aangetrokken en vertrokken.

Hoelang ben je al sportief, was er iets specifiek waardoor je bent gaan sporten?

Altijd sportief geweest, jeugdbeweging, ritmiek, fitness, jazzdans, zwemmen en lopen is later gekomen omdat dit niet tijdgebonden is. Je kan lopen waar en wanneer je wil. 

Maar in clubverband lopen (JC Kasterlee) is veel leuker en spoort je aan naar nieuwe uitdagingen (nieuw doel) en dat heb ik wel nodig 🙂

Wandelen met Sam is natuurlijk ook een dagelijks activiteit (Hond en Baasje in een gezond lichaam)

Wat vind je zelf je grootste of meest belangrijke sportieve prestatie tot nu toe?

Ik ben blij dat ik kan lopen, als ik tijd vrij heb om te kunnen doen wat ik leuk vind. 

Maar mijn Top 3 is :

halve marathon Eindhoven 2014, Marathon du Medoc 2015 (eerste marathon/Carnavalmarathon/prachtige omgeving)  en Marathon Paris 2016 – eerst Marathon blijft de mooiste 🙂

Wat is je top vijf van loop of sportmuziek waarop je sport?

Ik loop meestal zonder muziek, maar als ik alléén op pad ben met men muziek is mijn play list : Adele, Tory Amos, K-choise, Nora Jones, Enaidi . .. vooral rustige muziek.