Philip Van de Leur

shapeimage_1-5Turnhout

34 jaar

Waarom vond je het belangrijk je in te zetten voor dit specifieke goede doel?

Omdat sporten en lichaamsbeweging een cruciale rol spelen in mijn eigen leven en ik hier heel veel voldoening uithaal, vind ik het uitermate belangrijk dat andersvaliden met een fysieke beperking dit ook kunnen ervaren.

Waarom vind je het zelf belangrijk om te sporten, waarvoor doe je het?

 Ik vind lichaamsbeweging 1 van de belangrijkste dingen die er zijn. Door na een lange werkdag nog te gaan lopen, verbetert dit je humeur, word je energieker en het belangrijkste, je lichaamsgewicht blijft een beetje op peil. Want zonder beweging zal de weegschaal snel de andere kant opgaan

 Hoelang ben je al sportief, was er iets specifiek waardoor je bent gaan sporten?

 Vanaf mijn 6 jaar tot mijn 26 jaar heb ik voetbal gespeeld. Maar door knieproblemen ben ik op zoek moeten gaan naar een nieuwe sport en zo bij lopen uitgekomen.

Wat vind je zelf je grootste of meest belangrijke sportieve prestatie tot nu toe?

 Elk jaar lopen wij een marathon en het beëindigen hiervan vind ik persoonlijk mijn grootste prestatie.

Wat is je top vijf van loop of sportmuziek waarop je sport?

Wij lopen bijna altijd in groep samen, dus ik loop altijd zonder muziek.